Is uw fiets winterklaar?

Is uw fiets winterklaar?

Wij zijn aangesloten bij ANWB Gastvrij. Hét netwerk van fietsvriendelijke bedrijven in Nederland. Heeft u een ANWB Fietspas dan kunt u bij ons gratis uw fiets laten checken op veiligheid en onderhoud. En doet u dat in november dan krijgt u ook nog eens 15% korting op de eventuele reparaties (excl. arbeid), waarover u altijd zelf beslist. Maak een afspraak!

Let op: het is weer tijd voor de ANWB Fietscheck!

Met in november 15% korting op onderhoud voor ANWB Fietspashouders

Vanaf half oktober gaan we volop communiceren over de ANWB Fietscheck.

Met de winter op komst - minder licht en meer gladheid - is het voor fietsers extra belangrijk om op een veilige fiets te stappen. Een fiets met goede verlichting, banden met profiel en goed functionerende remmen, om maar iets te noemen.

Daarom gaan we fietsers in deze periode actief wijzen op de mogelijkheid een ANWB Fietscheck te laten doen bij ANWB Gastvrij Fietsenwinkels én 15% korting te krijgen op onderhoud dat daaruit volgt (alleen voor houders van de ANWB Fietspas en in de maand november).

Dat doen we met berichten via de ANWB fietsnieuwsbrieven, de servicemail (voor de ANWB Fietspashouders), artikelen op de website en berichten op social media.

 

Wat kunt u zelf doen?

  • Zorg dat uw personeel weet dat u meedoet aan de ANWB Fietscheck
  • Laat uw klanten weten dat u meedoet via uw website en/of social media*
  • Zorg dat u gegevens in de Gastvrij-community up to date zijn (u heeft hiervoor inloggegevens ontvangen, uw mailadres is uw gebruikersnaam)
  • Hang de miniposter in uw winkel (deze ontvangt u per post!)

 

*Bijgaand treft u een kant-en-klaar-berichtje aan dat u kunt gebruiken in uw eigen communicatiekanalen. De foto mag u gratis gebruiken (alleen in combinatie met berichten over de ANWB Fietscheck).

 

Reminder: wat was ook alweer de ANWB Fietscheck?

 De ANWB Fietscheck is een gratis fietsveiligheidscontrole voor houders van de ANWB Fietspas. De check wordt alleen aangeboden door professionele fietsenwinkels die aangesloten zijn bij ANWB Gastvrij. Deze bedrijven checken wielen, banden, spaken, remmen, versnelling, ketting, verlichting en reflectie en vertellen de klant welk onderhoud verricht zou moeten worden en wat dat kost. De klant beslist zelf of hij het onderhoud uit laat voeren. Daarnaast kunnen klanten voor € 10 hun e-bikeaccu laten uitlezen.

 

De ANWB Fietscheck kan het hele jaar worden gedaan. Maar in maart en november krijgen houders van de ANWB Fietspas 15% korting op het onderhoud dat voortvloeit uit een Fietscheck (exclusief arbeid).

 

Hoe gaat het in z’n werk?

  1. De klant maakt een afspraak met de deelnemende fietsenwinkel
  2. De klant brengt de (elektrische) fiets naar de winkel en toont de ANWB Fietspas
  3. De fietsenwinkel controleert de fiets en noteert het benodigde onderhoud en de kosten op het ANWB Fietscheckformulier
  4. De klant beslist zelf of hij dat onderhoud wil laten uitvoeren

 

Het netwerk van deelnemende fietsenwinkels groeit. Kijk voor een overzicht op: www.anwb.nl/fietscheck