Werkkostenregeling 2017

De werkkostenregeling is ook in 2017 verplicht voor alle werkgevers in Nederland en kent geen wijzigingen ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit het nieuwe Belastingplan wat tijdens Prinsjesdag 2016 gepresenteerd is.

De werkkostenregeling is zo'n twee jaar geleden ingevoerd en wordt gezien als een vereenvoudiging van alle 29 losse onbelaste vergoedingen en verstrekkingen die een werkgever mag verstrekken aan zijn werknemers. Dit betekent voor werkgevers dat zij ook in 2017 een vrije ruimte kunnen aanhouden ter grootte van 1.2% van de totale bruto loonsom.Dit bedrag mag de werkgever onbelast verstrekken binnen de WKR over 2017. Komt hij boven dit bedrag, dan betaalt hij een boete van 80% over het meerbedrag. FiscFree® zorgt er onder andere voor dat werkgevers uitstekend inzicht hebben in hun WKR-budget en dat zij dit niet overschrijden. Daarnaast creëert u op een slimme en makkelijke manier tevreden medewerkers doordat u ze de nieuwste producten kunt aanbieden tot wel 40% belastingvoordeel. 


De bekendste secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de werkkostenregeling zijn het fietsplan, een iPad- of pc-privéregeling, telefoon en bedrijfsfitness. Echter kunt u als werkgever er met FiscFree® ook voor kiezen om zelf leuke en interessante extra's aan te bieden aan zijn werknemers!

Ja, dat wil ik ook!