Apps fietsroutes

Apps fietsroutes

Onze app!

  VMG Fietshuis

Kent u de gratis app van VMG Fietshuis al? Onze app maakt het u gemakkelijker! Het enige wat u hoeft te doen is onze app te downloaden en uw aan te melden. Na deze aanmelding kunnen wij u nog beter helpen.

- Blijf op de hoogte van leuke fiets-weetjes en nieuwtjes.
- U kunt gemakkelijk en snel ons tweewieler aanbod doorzoeken en filteren op categorie. 
- Plan met een paar klikken een reparatie in.
- U kunt ons direct een vraag stellen.
- We houden u via onze app op de hoogte wanneer uw reparatie klaar is, als uw bestelling binnen is en als uw fiets aan onderhoud toe is.
De app is gratis beschikbaar voor iPhone.

Fietsapps

Het aantal fiets-apps groeit snel. Op deze pagina tref je een beknopt overzicht. Heb je zelf een fiets-app of overweeg je er een te gaan gebruiken kijk dan ook even op de downloadpagina van de LF-fietsroutes. Hier kun je (na gratis registratie) GPS bestanden downloaden. Handig voor onderweg!

icon app Fietsknoop Fietsknoop 

De app Fietsknoop biedt alle fietsknooppunten in Nederland en Vlaanderen. Je ziet op basis van je locatie (deze moet dus wel aanstaan op de je mobiel) alle knooppunten in je directe omgeving om zo een eigen fietsroute te plannen en fietsen. Geplande routes kun je in een knooppuntenlijst zien, je kunt de route mailen en bewaren om later nog eens terug te halen. Met een gratis Fietsknoop registratie zijn je bewaarde fietsroutes op meerdere apparaten te beheren en gebruiken. Ook alle Fietsers Welkom! adressen zijn zichtbaar. Na download van je route is deze offline te gebruiken. De app biedt ook spraakondersteuning, gekoppeld aan het GPS volgsysteem. Het vertelt je welk knooppunt je nadert en wat het volgende knooppunt van je fietsroute is. De app is gratis beschikbaar voor iPhone, Android en Windows.

app icon route.nl Route.nl app

De populaire website route.nl heeft ook een gratis app met meer dan 4500 fietsroutes in Nederland, België en Duitsland. De fietsroutes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk. Een route zoeken is heel eenvoudig. Bijvoorbeeld via het zoekfilter waarmee je kunt zoeken op fietsroute lengte en provincie. Of gebruik het vrije invoerveld om direct de routes nabij een plaats te vinden. Als je de route opent zie je een in- en uitzoombare fietsroutekaart en je eigen positie ten opzichte van de route (locatiebepaling moet hiervoor aanstaan). Verder biedt de app een routebeschrijving bij de route, foto's en handige adressen van VVV's, groene parkeerplaats of treinstation. Downloaden kan voor iPhone en Android

 ANWB Fietsen

Zin om te gaan fietsen, maar weet je niet precies waar? In de ANWB Fietsen app staan meer dan 170 routes door heel Nederland. De routes zijn gecontroleerd en zorgvuldig samengesteld, zodat je verzekerd bent van een mooie route. Vul de provincie in waar je graag op pad wilt en de ideale afstand of duur van je tocht. De app presenteert je vervolgens een aantal mooie routes die aan jouw eisen voldoen.  De  gekozen route wordt getoond op een kaart en volgt jou gedurende de fietstocht. Zo weet je altijd waar je bent. Ook zie je meteen op je route waar de leuke fietscaféetjes of terrassen zitten, waar je als ANWB-lid korting krijgt. Bij deze zogenaamde ‘ANWB Gastvrij Plus punten’ is ook altijd een bandenplaksetje en oplaadpunt aanwezig. De routes zijn aan de hand van fietsknooppunten samengesteld. In de app zie je welke knooppunten je moet volgen. Natuurlijk fiets je niet met je telefoon in de hand, maar stap je af en toe even af om op je telefoon te kijken wat het volgende knooppunt op je fietsroute is. Toch verkeerd gereden? Je ziet meteen waar je bent ten opzichte van de route, dus in mum van tijd ben je weer op het juiste pad. De app is te downloaden voor iPhone en Android

app icon fietsroutenetwerk Fietsroutenetwerk app

Ook met de nieuwe (zomer 2016) app fietsroutenetwerk kun je zelf een fietsroute samenstellen aan de hand van de bekende fietsknooppunten. Tijdens het fietsen word je - als je de locatievoorziening hebt aanstaan - op de hoogte gebracht van interessante locaties zoals bezienswaardigheden en kun je zien waar je terecht kunt voor koffie met appelgebak, een lunch of diner. De app is te downloaden voor iPhone en Android 

 Abel Life

Al meerdere jaren bekend zijn de route apps van Abel Life. Er zijn zo'n 350 fiets-, wandel-, vaar-, ruiter- en skeelerroutes in heel Nederland en er komen telkens nieuwe bij. Naast de navigatie en het kaartmateriaal staat er veel handige informatie op de app, zoals ingebouwde geluiden waarmee vogels of andere dieren herkend worden, leuke wetenswaardigheden over de natuur, film- en geluidsfragmenten of spannende doe-dingen voor kinderen bij de speciale kinderroutes. Om de routes te beheren en kopen, download je eerst de gratis Abel Life app. Hierin zitten al één of meerdere, steeds wisselende, gratis routes. Meer – betaalde – routes kun je eenvoudig via deze app aanschaffen. De navigatie is 100% offline, wel dient je locatiebepaling aan te staan.
Download de app voor iPhone of Android.

 Fiets!-app

Fiets! is een applicatie om routes te plannen of om als routebegeleiding te gebruiken tijdens het fietsen. Met de Fiets!-app kun je een route plannen via het knooppuntensysteem. Selecteer de gewenste knooppunten op de digitale kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar en zo ontstaat de te fietsen route. De app is beschikbaar voor iPhone (€ 4,49) en Android (gratis). Fiets! is ook beschikbaar in Vlaanderen, zie www.fietapp.be

 Fietsen123 app

In deze app zitten honderden gratis knooppuntenfietsroutes. De routes zijn afgebeeld als knooppunten en op een landkaart, waardoor de app op de fiets te gebruiken is als fietskaart. De app biedt daarnaast actuele informatie over fietsenmakers, fietsverhuurbedrijven, horecagelegenheden en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Ook het laatste fietsnieuws lees je via de app. Download de app voor iPhone of Android.

App Natuurkampeerterreinen

Handig voor iedereen die houdt van kamperen midden in de natuur. Een app met alle 137 Natuurkampeerterreinen van Nederland. Op deze natuurcampings staan rust en ruimte centraal, met goede sanitaire voorzieningen. Via de app kun je zoeken op terreinen in de buurt, per provincie en op naam. Daarnaast zijn er diverse zoekfilters, bijvoorbeeld voor voorzieningen voor mindervaliden. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android. Let op: dit is een locatiegebaseerde app. Het is dus van belang dat je de ‘locatie toepassing’ op je telefoon aan hebt staan voor deze app. Anders werkt hij niet. Om te kamperen op de Natuurkampeerterreinen heb je de Natuurkampeerkaart nodig. Deze zit in Het Groene Boekje, te koop voor € 14,95 op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever en reisboekwinkels, maar is ook los te koop via de site van Stichting Natuurkampeerterreinen.

Routeplanner app Fietsersbond 

De Fietsersbond Routeplanner is alom bekend. Er is ook een gratis routeplanner app voor iPhone en Android. Hiermee kun je een eigen fietsroute uitstippelen, van elke locatie naar elke locatie in Nederland. Of plan een fietsrondje met behulp van fietsknooppunten. Als je via de desktopversie een (gratis) persoonlijke account aanmaakt en route uitstippelt kun je deze via de app oproepen. 

Strava GPS-app voor fietsen en hardlopen

Met Strava kun je je hardloop- en fietsgegevens via GPS bijhouden, meedoen aan Challenges, foto's van je activiteiten delen en vrienden volgen. Strava is een van de bekendste apps onder wielrenners en mountainbikers. De app toont jou verschillende statistieken tijdens het wielrennen, zoals de snelheid, de afstand en tijd die je hebt gereden. Na jouw rit kun je al de statistieken bekijken en vergelijken met de overige ritten die je hebt gereden. Het grote voordeel van de app is dat jouw ritten zichtbaar zijn voor jouw ‘vrienden’ en dat je ook kunt reageren op elkaars ritten.

Leuke bestemmingen!

Dit museum is ook bekend als het Dinosaurusmuseum. Het is het grootste geologisch museum van het land. Binnen wandel je tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit alle tijdperken. Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren uit de oertijd. En met allerlei planten en bomen die al bestonden lang voordat er mensen waren. Pak lekker de fiets en waan je in de wereld van vroeger.