Bobike steunt reddingsactie nationale bijenstand

Bobike steunt reddingsactie nationale bijenstand

29-09-2018

Alarmerende berichten dat in de natuur de bijenstand in gevaar is, heeft Bobike ertoe gezet een deel van de verkoop van de Bobike ONE Mighty Mustard af te dragen aan een organisatie, die zich sterk maakt voor bijen in nood.

“Onze liefde voor mode maakt ons niet oppervlakkig. Integendeel, we geven om veel dingen. Het milieu staat bovenaan die lijst. Wist je bijvoorbeeld dat het bestaan van bijen in gevaar is?,” zeg Marlous Williamsen, marketing manager van Verduin Agency, importeur van Bobike. “Bijen spelen wereldwijd een cruciale rol in de landbouw en vormen een onvervangbare schakel in de voedselproductie. Bijen helpen meer dan 30 procent van het voedsel in de wereld te produceren.”

BIODIVERSITEIT | Volgens Foodtank.com brengen veel industriële landbouwpraktijken het leven van deze bestuivers in gevaar. “De opkomst van grootschalige monocultuurgewassen (inclusief maïs, tarwe en rijst) vermindert de biodiversiteit in de landbouw wereldwijd. Bovendien kan het gebruik van pesticiden en insecticiden individuele bijen en kolonies doden,” aldus Foodtank.

DONEREN | “Gealarmeerd door dit nieuws en geïnspireerd door de kleur van onze nieuwe Bobike ONE in mighty mustard, hebben we besloten om een deel van de opbrengst van elke verkochte Bobike ONE in mighty mustard te doneren aan een organisatie die helpt bijen te redden,” laat Williamson weten. “Organisaties kunnen per locatie verschillen.”

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2018/09/28/bobike-steunt-reddingsactie-nationale-bijenstand/