De Sparta Smart E-bikes

De Sparta Smart E-bikes

Met de Smart e-bikes fiets je een heel nieuw tijdperk binnen. Deze slimme e-bike heeft een gps-verbinding die nauwkeurig al je gereden ritten registreert. Met de Smart E-bike zie je ook hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel CO2 je hebt uitgespaard, krijg je een melding wanneer je de accu moet opladen en meer. Bij fabricage heeft de Smart e-bike een simkaart gekregen. Via de Sparta Connect-app activeer je vervolgens je abonnement, waarna je E-bike altijd connected is. Uiteraard zijn alle Smart e-bikes voorzien van een track-and-tracemodule via gps. Fietsdieven zijn dus gewaarschuwd!

HOE WERKT HET EIGENLIJK?

Bij de fabricage van de e-bike hebben wij een simkaart en GPS module in de fiets ingebouwd. Uiteraard op een plek waar de fietsdief er niet makkelijk bij kan. Anders dan bij je smartphone kan je de simkaart dus niet vervangen. Via de GPS chip in combinatie met de simkaart en het voordelig Smart-abonnement of -verzekering weet je altijd waar je fiets staat. Bij verplaatsing van je smart e-bike wordt je via de Sparta app op je smartphone direct op de hoogte gebracht. Op het frame van je e-bike staat duidelijk dat het een Smart e-bike betreft die Connected & Protected is. Dit alles zal de fietsdief ontmoedigen om een poging te doen je e-bike toe te eigenen. Met deze Smart oplossingen ontzorgen wij jou. 

HANDIGE REGISTRATIE EN PRETTIGE HULP

De GPS-chip zorgt voor een nauwkeurige registratie van je gereden ritten. Je krijgt direct te zien hoeveel calorieën je met de fietsrit hebt verbrand, maar ook hoeveel CO2 je hebt uitgespaard door niet de auto maar je Smart e-bike te pakken. Naast de veiligheidsfeatures en je inspanningen worden je fietsgegevens vastgelegd. Zo heb je altijd de modelnaam van je fiets en het framenummer tot je beschikking. Als extra service zal je Smart e-bike aangeven wanneer hij toe is aan een onderhoudsbeurt. Dit is gebaseerd op een normale interval. Dus in jouw specifieke geval kan het zijn dat je e-bike eerder een beurt nodig heeft. Je kan pas echt van je e-bike genieten als deze iedere dag weer volgeladen voor je klaar staat. Maar als je haast hebt schiet dat laden er nog wel eens bij in. Daarom helpt je Smart e-bike je automatisch na iedere rit je eraan herinneren om je accu bij te laden. Als dat niet slim is!

EXTRA AANTREKKELIJKE SMART E-BIKE VERZEKERING VAN ENRA!

De Smart e-bikes van Sparta zijn GPS Connected & Protected. De kans op diefstal is daardoor niet alleen een stuk kleiner, ook is de kans dat een gestolen e-bike teruggevonden wordt een stuk groter. Verzekeraar ENRA heeft daarom een wel heel bijzondere Smart e-bike verzekering ontwikkeld met unieke voordelen. Zo keert ENRA altijd een nieuwe fiets uit. Ook als u uw gestolen fiets al een paar jaar in uw bezit heeft. En kiest u voor de cascodekking dan is ook de schade 100% gedekt. Zelfs als uw fiets total loss is. Bovendien beschikt de ENRA casco dekking over een aanvullende pechservice met Europese dekking. Dus waar u ook strandt, u bent van uw terugreis verzekerd.

REGISTREREN EN ACTIVEREN

Om de Smart e-bike te gebruiken moet je je abonnement nog activeren. Dat kan vrij eenvoudig. Je downloadt de Sparta Connect-app uit de Apple Store of uit Google Play-store. Je maakt gemakkelijk je eigen account aan door de instructies te volgen en de gevraagde gegevens in te vullen. Onder de accu op de accuslede vind je de zogenaamde IMEI-code. Bij het aanmaken van het account wordt om dit IMEI-nummer gevraagd. Haal de accu dus uit de fiets om de IMEI-code in te voeren of om deze met de Sparta-app te scannen. Hiermee koppel je de e-bike aan je account en kan je hem via de app in heel Europa volgen en de vele functies activeren.

FIETS WEG, EN DAN?

Uiteraard hebben we onze Smart e-bikes voorzien van een duidelijke markering. Deze geeft aan dat de fiets is voorzien van een gps track- en trace-module. Fietsdieven zijn dus gewaarschuwd! Mocht je e-bike toch het doelwit worden van fietsdieven en je hebt geen alerts ingesteld of deze gemist, dan kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat je e-bike aan de andere kant van Nederland rijdt. We adviseren je in dat geval altijd om de autoriteiten in te schakelen om de locatie van je gestolen e-bike door te geven en aangifte te doen bij Politie.