Sparta R5Te LTD is e-bike van het jaar 2018!

Sparta R5Te LTD is e-bike van het jaar 2018!

De Sparta R5Te LTD is uitgeroepen tot dé e-bike van het Jaar 2018 tijdens de E-bike Xperience in de jaarbeurs in Utrecht. Sparta sleepte begin dit jaar ook al de GIO-award en de internationale IF Design award in de wacht met de R5Te LTD.

Unieke combinatie

Van de 46 inzendingen werden begin februari 14 modellen genomineerd in vijf verschillende categorieën. De R5Te LTD ging naar huis met de titel 'E-bike van het Jaar'.

De R5Te LTD is een geheel nieuwe e-bike met een vooruitstrevend design. Deze e-bike heeft een stille achterwielmotor met 5 geïntegreerde versnellingen. De semi-geïntegreerde accu in het midden van de fiets biedt een betere gewichtsverdeling wat zich vertaalt in beter rijgedrag. Deze combinatie met moderne snaaraandrijving en schijfremmen maakt de R5Te LTD een ideale fiets om snel en makkelijk van huis naar werk te fietsen.

“Met dit ontwerp laten we zien dat design bereikbaar is. Dat was een belangrijk uitgangspunt om een heel nieuwe groep kopers enthousiast te maken voor het elektrisch fietsen”, aldus Marco Kalden, brandmanager van Sparta. “We zijn dan ook enorm trots op deze mooie beloning!”

Smart

De R5Te LTD is verkrijgbaar bij de erkende premium Sparta-dealer. Komende zomer wordt een smartversie toegevoegd aan de collectie. Met inmiddels 10.000 ‘connected’ e-bikes is Sparta de voortrekker van dit nieuwe e-bikesegment. De smart e-bikes zijn altijd connected & protected en daardoor is er een lagere kans op diefstal. Daarnaast krijg je onder meer inzicht in het calorieverbruik, gereden ritten en kilometers, snelheid en CObesparing.