Telegraaf Fietstest: e-bike wordt steeds beter

Telegraaf Fietstest: e-bike wordt steeds beter

De Telegraaf publiceerde afgelopen weekeinde haar jaarlijkse fietstest. Elektrische fietsen, racefietsen, mountainbikes en toerfietsen werden aan uitgebreide tests onderworpen. E-bikes worden steeds mooier en beter, concludeert de krant. Fabrikanten integreren de elektrische aandrijvingen beter en accus’s vallen minder op, waardoor e-bikes er steeds meer als gewone fietsen uitzien.

In de Telegraaf Fietstest werden e-bikes in 3 categorieën onderverdeeld. In de eerste categorie e-bikes met een voorwielmotor met rotatiesensor, in categorie 2 fietsen met een middenmotor met naafversnelling, en in categorie 3 e-bikes met een middenmotor met een luxe en/of sportieve afmontage.

In categorie 1 werd de Qwic Premium FN7.1 als beste e-bike getest. Het commentaar van het testpanel: “De ondersteuning komt heel gecontroleerd opzetten. Wanneer je een heuveltje oprijdt, is de ondersteuning krachtig genoeg. De fiets heeft een lage instap en is tegelijk stabiel. Een goede fiets voor een redelijke prijs.

Gazelle heeft de beste e-bike in de tweede categorie, met de Grenoble C7. “Deze e-bike is uitgerust met de nieuwe Bosch Active Line Plus, een middenmotor met een 50 Nm koppel die ondersteuning biedt onder alle omstandigheden. De motor is stil en als deze is uitgeschakeld, fiets je behoorlijk licht. De fiets heeft een ruime instap, de motor is mooi geïntegreerd en de kabels zijn keurig weggewerkt. Met de hydraulische velgremmen sta je tijdig stil”, aldus het testpanel.

Het nieuwe e-bike-merk Ebike Das Original heeft de beste e-bike in categorie 3, met de C004 Comfort Deore 9v. “De ondersteuning met middenmotor Bosch Active Line Plus is steeds krachtig en het schakelen verloopt prima. Deze fiets heeft een derailleurversnelling; heuvelop en onder belasting kun je gemakkelijk schakelen en het rendement ligt hoger. De hydraulische schijfremmen en de uitstekende koplamp maken van de C004 Comfort Deore 9v een veilige e-bike”, concludeert De Telegraaf in de fietstest.