Fiscale voordelen van fietsleasing

Fiscale voordelen van fietsleasing

12-10-2019

Bekijk nu de vele voordelen van een fiets van de zaak.

  • Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 40% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele bedrag overmaken, kun je de fiets maandelijks betalen.
  • Net als bij een leaseauto betaal je voor je leasefiets bijtelling. En die is met 7% op jaarbasis laag. Per maand komt dat neer op 0,59% Voor een gloednieuwe fiets van €2.500 ben je dus maar een paar euro per maand kwijt.
  • De leasekosten én het service- en verzekeringspakket worden verrekend met je brutoloon. Daardoor daalt je brutoloon waarover je belasting verschuldigd bent. Zo ben je minder kwijt aan belastingen en sociale bijdragen.
  • Let wel, indien je een leasefiets neemt heb je geen recht meer op een kilometervergoeding woon-werkverkeer vanuit je werkgever. In de praktijk herinvesteert vrijwel elke werkgever deze kilometervergoeding in jouw leasefiets waardoor je er alsnog op vooruit gaat.
  • De fiets van je dromen is nu wel heel dichtbij, want met een leasefiets ben je elke maand alleen een bescheiden vast maandtarief kwijt. En neemt je baas het volledige leasebedrag op zich? Dan betaal je alleen de 7% bijtelling. Afhankelijk van je salaris en kostprijs van je fiets is dat slechts een paar euro per maand.
  • Goed om te weten: de kosten van het door jouw gekozen pakket vallen gewoon binnen de totale leaseprijs. Wel zo overzichtelijk en zo profiteer je nog meer van de voordelen van leasen.