Groeiend QWIC kiest voor rust en stabiliteit

Groeiend QWIC kiest voor rust en stabiliteit

05-10-2019

Door de groei van QWIC is ook het team dermate sterk meegegroeid, dat voor een huisshow op het hoofdkantoor geen plaats meer was.

PRETTIGE RUST | Een rondje langs de nieuwe collectie leerde dat QWIC kiest voor rust en stabiliteit in het modelaanbod. Met andere woorden: een aantal modellen lopen vrijwel ongewijzigd door in het nieuwe modeljaar. Een bijkomende reden is dat QWIC het afgelopen jaar last gehad heeft van de ingestelde anti-dumping heffingen op Chinese e-bikes, waardoor ze naar een andere fabriek op zoek moesten gaan. Dat heeft ook tot vertraging van sommige modellen geleid. “Maar we willen sowieso niet meer ieder jaar alles vernieuwen. Dealers investeren in onze series, dus ook voor hen is die rust wel zo prettig,” aldus Hilboesen.
Daarom loopt de Performance serie, waarbij de downtube accu’s nog niet volledig in het frame geïntegreerd zijn, vrijwel ongewijzigd door. Deze serie heeft vorig jaar al een flinke update gekregen en kan daarom nog wel langer mee. Er komen wel een aantal nieuwe kleuren bij.
Datzelfde geldt voor de Premium serie, met de accu onder de bagagedrager, die binnen de collectie van QWIC circa 80% van alle verkopen voor z’n rekening neemt. De populairste serie van QWIC zal eveneens in meer kleuren, in totaal 5, geleverd kunnen worden. De zandkleur Maple-sand en Midnight Blue komen erbij.

PREMIUM I SERIE | Vervolgens speelt QWIC komend seizoen sterk in op een duidelijke trend in de e-bike markt, waarbij de downtube accu volledig in het frame geïntegreerd is. Daarbij heeft QWIC de Premium lijn als uitgangspunt genomen. Deze nieuwe lijn wordt als Premium i Serie in de markt gezet.
In 2013 lanceerde de Nederlandse fietsenfabrikant de eerste generatie Premium fietsen. Deze productklasse is te herkennen aan de smooth-welded frames, stille motoren en grote sterke accu’s. Deze serie werd door de jaren heen verder ontwikkeld door toepassing van de Bafang en Brose middenmotoren, hydraulische schrijfremmen en riemaandrijvingen. “Naast deze steeds evoluerende e-bike serie, hebben we een nieuwe Premium Serie ontwikkeld waarin we een wel heel grote stap genomen hebben,” aldus Jos Schutte, teamleider van Product Management in Research & Development bij QWIC. “We kozen er namelijk voor om een van de belangrijkste en meest kenmerkende elementen te verhuizen: de accu gaat bij de Premium i Serie van de bagagedrager naar het frame.”
QWIC zet de Premium i Serie naast de huidige Premium Serie. “Kiezen onze klanten voor een Premium fiets, krijgen ze op deze manier als het ware eerst de keuze tussen de mooist weggewerkte accu of de grootste actieradius,” aldus Schutte. De Premium i Serie bestaat uit vijf verschillende fietsen die naast een geïntegreerde accu, uitgevoerd zijn met de standaard specificaties, die elke Premium fiets met zich mee brengt.

21.700 CELLEN | De Premium i fietsen zijn voorzien van de nieuwste generatie Bafang motoren M300 en M420. Deze zijn even krachtig als hun voorgangers, maar zijn kleiner, lichter en stiller. De modellen met Bafang M420 zijn voorzien van een luxe kleurendisplay. Deze interface is samen met Bafang ontwikkeld en is geheel in QWIC stijl.
Net zoals bij alle andere fietsen van QWIC hebben consumenten de mogelijkheid om de accucapaciteit zelf te kiezen. Standaard komen de Premium i fietsen met een accu van 400 Wh. Een grotere actieradius is echter mogelijk met een 540 Wh accu. Deze is van buiten even groot en zwaar, maar heeft een grotere energiedichtheid, dankzij het gebruik van nieuwe accucellen, die ontwikkeld zijn voor elektrische auto’s. Deze worden 21.700 cellen genoemd en maken het mogelijk om meer energie kwijt te kunnen in dezelfde ruimte.

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2019/10/04/groeiend-qwic-kiest-voor-rust-en-stabiliteit/