Gazelle vraagt Google maps om e-bike functie

Gazelle vraagt Google maps om e-bike functie

05-06-2021

Op Wereld Fietsdag, 3 juni 2021, heeft Gazelle een open brief aan Google geschreven. Hierin vragen ze of de routeplanner uitgebreid kan worden met een optie voor e-bikes.

Steeds meer Nederlanders kiezen tegenwoordig voor een e-bike. Maar niet alleen in Nederland, in heel Europa kiezen mensen voor een e-bike als voornaamste vervoersmiddel. Dat men vaker voor de fiets kiest is niet alleen goed voor de volksgezondheid, maar ook voor het milieu. Bij het gebruik van Google Maps kan met nu de fiets als optie kiezen. De reistijd wordt dan berekend uitgaande van een gemiddelde fietssnelheid van 16 kilometer per uur. Maar met een e-bike gaat men sneller en komt men dus eerder op de bestemming aan. Dit geldt al helemaal voor de speedpedelec. Daarom hoopt Gazelle dat Google de e-bike als optie aan de routeplanner toevoegt.

De Brief: 

Hey Google,

Overal ter wereld stappen mensen vaker op de fiets. Om naar hun werk te gaan. Of erop uit. In Nederland rijden er inmiddels al zo’n 2,5 miljoen e-bikes rond. Er is een fietsrevolutie gaande en die is goed voor onze gezondheid én voor de planeet. Jullie kunnen deze nog verder versnellen. Door één ding te doen. Jullie routeplanner Google Maps rekent met een gemiddelde fietssnelheid van 16 km/u. Op een e-bike ben je een stuk sneller. En op een speed bike bijna drie keer zo snel. Dat is nogal een verschil. Een verschil van pak ‘m beet twintig minuten reistijd tussen Weesp en Amsterdam. Het verschil tussen blijven wonen in de stad of toch verhuizen naar een groene omgeving erbuiten. Het verschil tussen dagelijkse lichaamsbeweging of een zittend bestaan. Tijd dus voor een update, als je het ons vraagt. Bij jullie werken zo ongeveer de slimste mensen op de planeet. En wij denken dat die ook iets slims vóór de planeet willen doen. Vandaag is het Wereld Fietsdag. En als er één dag in het jaar is om jullie om hulp te vragen, dan is het wel vandaag. Willen jullie de e-bike als vervoersmiddel toevoegen aan jullie routeplanner? Mochten jullie hulp nodig hebben? Wij staan klaar, met ruim 125 jaar aan fietservaring. Laten we samen de fietsrevolutie versnellen!

Groet, Gazelle

P.S. We hebben vast een voorzetje gedaan op www.gazelle.nl/maps. Maar dat kunnen jullie natuurlijk beter!