Qwic Atlas Derailleur '22

Prijs
€ 4.899,00
Merk
Qwic
Model
Atlas Derailleur
Type
Stadsfiets
Elektrisch
Ja
Kleur(en)
Dusty road, Jet Black
Framehoogte
M, L, XL cm
Frametype
Unisex
Type versnellingen
Shimano Derailleurversnelling, 11-speed
Remmen voor
Hydraulische schijfremmen
Remmen achter
Hydraulische schijfremmen
Verlichting voor
155 Lux verlichting + Q light
Type motor
90 Nm middenmotor
Accu wattuur
522 Wh
Display
LCD console

Omschrijving

Design

QWIC Atlas is bekroond met de prestigieuze German Design Award 2022. 

De integratie van de accu in het frame maakt de Atlas Derailleur bijzonder vernieuwend; voor het eerst bij QWIC gaat de accu van de down tube naar de top tube. Deze slimme innovatie maakt de Atlas niet alleen bijzonder ergonomisch, hiermee introduceert QWIC bovendien het eerste segment e-bikes met uitsluitend een unisex frame.

Middenmotor

De Atlas is geschikt voor diverse ondergronden en terreinen. De 90 Nm middenmotor is de optimale krachtbron voor heuvel- en zelfs bergachtig terrein. Daarbij zorgt de centrale positie van de motor voor optimale gewichtsverdeling en wegligging.
Middenmotor Lees hier meer

Accu

Bij de Atlas is de accu innovatief in de top tube (bovenbuis) van het frame geïntegreerd. Standaard komt de Atlas met een 522 Wh accu, deze kan men upgraden tot maar liefst 756 Wh. Om de hoogst mogelijke actieradius te garanderen op zowel verharde als ruwere wegen, is de nieuwste technologie uit de elektrische auto-industrie toegepast.

Actieradius

Hoeveel km kun je met een volle Atlas accu afleggen? Dat hangt onder andere af van de accucapaciteit die je kiest:

522 Wh accu (standaard inbegrepen) → gemiddeld 60 km756 Wh accu (meerprijs €400,-) → gemiddeld 80 km

Let op: Bovenstaande gemiddelde afstanden zijn slechts indicaties. De actieradius is afhankelijk van verschillende factoren. Meer informatie.

Derailleurversnelling 11-speed

Kies je voor de Atlas met derailleurversnelling, dan is jouw Atlas van een zeer sportief karakter. Met 11 verschillende versnellingsstanden en een schakelbereik van 382% ervaar je tijdens het schakelen de minste weerstand. De combinatie van derailleur met middenmotor maakt de Atlas een lichte en krachtige klimmer.

Derailleurversnelling | Lees hier meer

Verlichting

De Atlas is uitgerust met de 155 Lux verlichting. Dankzij deze felle en sterke verlichting ben je altijd goed zichtbaar en heb je meer overzicht in het donker.

De kenmerkende Q Light is een volledig in het frame geïntegreerde koplamp, die zorgt voor optimale zichtbaarheid.

LCD bluetooth console

De Atlas is uitgerust met een LCD console. Een klein en compact display waarmee je de ondersteuning van jouw e-bike kan aansturen. De console kan via een Bluetooth verbinding gekoppeld worden aan de smartphone. Via de QWIC app wordt de fiets bediend en alle beschikbare informatie getoond.

Hydraulische schijfremmen

De Atlas is uitgevoerd met hydraulische schijfremmen, dit is een remsysteem met de sterkste en zeer veilige remkracht.

Hydraulische schijfremmen Lees hier meer

Off-road banden

De Atlas is van twee werelden thuis en eist naast het verharde wegdek ook onbeperkt toegang tot off-road paden. Uitgerust met dikke stevige banden heeft de Atlas minieme rolweerstand en maximale grip op boswegen en grind.

Atlas mobiliteitspakket

De Atlas is connected en protected; zo kun je de Atlas optioneel installeren met geïntegreerd GPS-systeem. Via de QWIC app kun je het mobiliteitspakket activeren.

Find my bike
De Atlas is connected dankzij een optioneel GPS-systeem. Hiermee kun je makkelijk de locatie van de Atlas traceren.

Mobiliteitsverzekering
Indien de Atlas gestolen wordt, kan dit in combinatie met de verzekering gemeld worden via de app. Op deze manier worden er twee instanties ingelicht; verzekering ENRA en G4S (een van de grootste security bedrijven). G4S tracht de gestolen Atlas te lokaliseren. Lukt dit niet? Dan blijft de Atlas verzekerd.

Pechhulp
Indien de reis al fietsend niet kan worden voortgezet, staat er via de pechhulp service iemand binnen het uur paraat om je naar jouw eindbestemming of QWIC dealer te vervoeren. Deze service is 24/7 beschikbaar.

QWIC Charging station

Optioneel: Charging station

Voor een meerprijs kun je de accu van de Atlas opladen met de QWIC Charging station. Deze werd in 2020 bekroond met een iF Design Award.

Het opladen van de accu via deze station is zeer gebruiksvriendelijk, voelt natuurlijk, intuïtief en gaat met het grootste gemak. De charging station slaagt er bovendien in om de elektrische fietsaccu in een recordtijd van drie uur volledig op te laden.

De charging station kan de accu ook in hibernation mode zetten, dit is specifiek bedoeld voor langdurig stallen (indien je bijvoorbeeld minder fietst tijdens wintermaanden) en houdt de accu continu op een gezonde lading van 70%. Accu’s lopen vanzelf leeg, maar de hibernation mode zorgt ervoor dat de accu de ideale lading van 70% behoudt. Deze functie bevordert de conditie en levensduur van de accu.

Delen