Riese & Müller Birdy

Prijs
€ 2.749,00
Merk
Riese & Müller
Model
Birdy
Elektrisch
Nee
Kleur(en)
cyan | graphite matt | white
Framehoogte
Universal cm
Frametype
Lage instap
Type versnellingen
Shimano Nexus, 8-speed naafversnelling, vrijloop | Microshift, 10-speed kettingversnelling | Rohloff Speedhub 500/14, 14-speed naafversnelling
Remmen voor
Shimano Deore, disc brake
Remmen achter
Shimano Deore, disc brake
Verlichting voor
Supernova E3 Pure 3S
Verlichting achter
Supernova E3 E-Bike Tail Light 2

Omschrijving

De Birdy. Perfecte harmonie.

Bij het dagelijkse woon-werkverkeer of op vakantie: met de Control Technology van Riese & Müller brengt de Birdy u overal veilig naar uw bestemming. Dankzij unieke vouweigenschappen en een buitengewoon laag gewicht is hij altijd gemakkelijk mee te nemen: ingeklapt past hij in elk openbaar vervoermiddel en iedere kofferbak. Even snel als hij ingeklapt kan worden, is hij ook aan verschillende lichaamslengtes aan te passen.

 

Supersnel opvouwen.

Geen enkele andere vouwfiets kan zo snel worden opgevouwen als de Birdy: het wereldrecord staat op 4,9 seconden. Opgevouwen bedragen zijn afmetingen 80 x 62 x 34 cm. Naast zijn snelle en compacte vouweigenschappen overtuigt hij altijd door een veilig rijgedrag. 

 

Zonder vouwen.

Een vouwfiets zonder vouwscharnier in het hoofdframe? Dat is niet alleen mogelijk, maar bovendien bijzonder mooi en functioneel. Doordat de draaipunten van de vering eveneens voor het vouwen worden gebruikt, bereikt de Birdy de framestijfheid van een normale fiets. En daardoor rijdt hij ook als een normale fiets. Een ander voordeel van deze constructie is het lage gewicht.

 

Onderhoudt een innige relatie met de weg.

Alleen een vouwfiets met volledige vering houdt ook op een slecht wegdek perfect contact met de weg, wat er voor zorgt dat u te allen tijde de volledige controle behoudt. De actieve achterbouw met zijn gunstig gepositioneerde draaipunt en de geoptimaliseerde Anti-Dive verende voorvork vormen de kern van de Control Technology. Ze zorgen voor een beter weggedrag en rijveiligheid, ook bij hoge snelheden. Trillingen en stoten door bijvoorbeeld kasseien of stoepranden worden duidelijk gedempt.

 

Voor iedereen geschikt. Compromisloos.

Door de in hoogte verstelbare stuurpen en de verstelbare zadelpen, beide met Flip-Flop-lengte-aanpassing, kan de zitpositie van de Birdy aan lichaamslengtes tussen 1,50 m en 2,00 m en alle comfortwensen worden aangepast. Hierdoor is dit de perfecte fiets om door meerdere personen te worden gebruikt. De grote diameter van de stuurpen en het stuur, evenals de viervoudige klembevestiging, zorgen voor maximale stijfheid en stabiliteit. 

 

 

Delen